Kush është personi që e dizainoi logon e re të FFK-së

73
SHARE

Është pikëtori, Sali Musliu, i lindur në Gjilan, në vitin 1966, ai, i cili e ka dizajnuar logon fituese të FFK-së, e cila u prezantua sot.

Ai në vitin 2001 ka diplomuar në Akademin e Artit në Dusseldorf, tek artisti me reputacion botëror, prof. Konrad Klapheck.

Ai është aktiv në skenën e artit dhe profesionalisht merret me pikturë në Frankfurt, ku vepron dhe jeton aktualisht.

Gjatë vitit 2010 ka qenë profesor i artit në Kolegjin AAB në Prishtinë, derisa më herët ka menaxhuar me galerinë-ateleun e hapur në Prishtinë. Musliu ka fituar shumë çmime si vendore, ashtu edhe ndërkombëtare, derisa në vitin 1999 nga Akademia e Arteve në Düsseldorf e pranoi titullin „Mjeshtër i Artit“.

Veprat e piktorit Sali Musliu gjenden të ekspozuara në institucione të ndryshme, muze të artit dhe shumë koleksione private në të gjithë botën.

Image result for Sali Musliu

Na ndiqni në Facebook për lajmet e fundit.