Fyerje, transmetimi i Champions League përmes Radio-Televizionit të Serbisë!

25
SHARE

Reagimi i publikuar nga Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve në Kosovë Kujtim Gashi.

Në ditët e fundit në Kosovë po përflitet se Champions League për edicionin 2018-2019 do të transmetohet nga një prej paketave televizive nëpërmjet Radio Televizionit të Serbisë.

Kjo çështje tashmë ka kaluar edhe kufijtë sportivë duke përfshirë edhe politikën. Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve në Kosovë Kujtim Gashi me një postim në rrejtet sociale ka reaguar ashpër ndaj këtij lajmi.

“Është e papranueshme që pas aq shumë mundimeve, vuajtjeve e sakrificave për të ndërkombëtarizuar sportin e Kosovës, e veçanërisht futbollin, sot të ketë tendenca që të vihet në pikëpyetje anëtarësimi ynë në UEFA e FIFA, nga pretendimet për të transmetuar në Kosovë Ligën e Kampioneve të UEFA-së, përmes Radio Televizionit të Serbisë.

Kosova është e barabartë në UEFA dhe FIFA dhe për këtë më së shumti jemi borxhli ndaj Legjendës së Sportit tonë, Fadil Vokrrit.

Është fyerje edhe ndaj tij dhe gjithe atyre që kanë dhënë e sakrifikuar aq shumë për të përjetuar emocionet si ato që kishim në ndeshjen premiere Kosovë – Ishujt Faroe.Nëse lejohet një hap i tillë, esencialisht mund të kontestojë barazinë tonë me shtetet e tjera në UEFA dhe FIFA.

Kosova është shtet i pavarur e sovran dhe Serbia nuk mund të ketë kurrë me asnjë kompetencë mbi Kosovën, as për sport e as për asnjë gjë tjetër.

Si Ministër i Sportit, pres që të gjitha institucionet përgjegjëse të kryjnë detyrat e tyre për të garantuar pavaresinë e sportit të Kosovës, qoftë në fushat e blerta apo në ekranet tona televizive.

Ashtu siç nuk mundet më Serbia të organizojë ndeshje futbolli në territorin e Kosovës, nuk mundet as të marrë të drejta për transmetime televizive në Kosovë, sepse ndryshe ky do të ishte cenim i integritetit territorial të shtetit tonë

Na ndiqni në Facebook për lajmet e fundit.